Begin of: Main content

Nieuws

Temperatuursensoren voor warmtepompen

Tasseron produceert en levert een speciale productgroep van temperatuursensoren voor  warmtepompen. De simpelste manier van temperatuur meten is door de sensor op de buitenkant van een pijp te monteren, maar goed thermisch contact is daarbij essentieel. Alle drie onderstaande sensoren zijn pijp-gemonteerd met uitstekend thermisch contact maar bieden nog meer voordelen.
 

Waterdicht en universele montage – TSK

De kabelsensor voor op een pijp biedt een simpele maar heel veelzijdige oplossing. De vorm van het meetdeel zorgt voor een goed thermisch contact en maakt het monteren makkelijk. De sensor kan bevestigd worden met een tie-wrap of met een kleine ketting en veer. De sensor is bovendien IP68 waterdicht en garandeert daarmee ook een betrouwbare meting als er condens op de pijp zit.
 

Waterdicht en snelle montage - TSB

De clip-on sensor is de ideale oplossing voor snelle en eenvoudige montage op een pijp. Dit sensormodel is voorzien van een vaste beugel die precies op de buisdiameter past. Beugels zijn beschikbaar voor pijpen van 9,5mm (3/8") t/m 28 mm. Het voordeel is hier dat de montage wordt gedaan met slechts een duwtje van de duim en dat bespaart veel tijd bij de installatie.
Een korte geïntegreerde kabel maakt de sensor IP67 rondom de buis. Dit garandeert een betrouwbare temperatuurmeting op een gecondenseerde buis.
 

Universele montage – TSS

Deze universele spanbandsensor kan op iedere pijpdiameter worden toegepast in de warmtepomp. Het wordt geleverd met een tie-wrap waarmee het op elke pijpdiameter gemonteerd kan worden die je maar tegenkomt. Onder het klikdeksel bevindt zich een schroefloze elektrische aansluiting. Hierdoor kan een kabel apart worden uitgelegd en daarna op sensors aangesloten worden. De sensor heeft een verend contactoppervlak die een uitstekend thermisch contact met de pijp te garandeert, zelfs als de tie-wrap zijn kracht begint te verliezen.
 
Neem contact op met de verkoop van Tasseron voor meer informatie.