Begin of: Main content

Nieuws

Duplex rookgassensor

Het meten van rookgastemperatuur in CV-ketels brengt vele uitdagingen met zich mee. Ketelfabrikanten hebben sensoren nodig die betrouwbaar zijn, kostenbesparend en vaak moeten ze ook nog eens twee functies vervullen: regelen en beveiligen. Hebben we dan twee sensoren nodig?
 

Veiligheid voorop

Uit veiligheidsoverwegingen heeft iedere functie een aparte meting nodig. Tasseron heeft daarvoor een 2-in-1 duplex sensor ontwikkeld. Deze heeft twee meetelementen in één behuizing: één voor het regelen en één voor het beveiligen. Een 4-pin connector sluit de duplex sensor aan op twee aparte elektrische circuits. 
 

Kostenbesparend

Dankzij de duplex sensor is een tweede sensor niet meer nodig. Tevens is, mede door de plastic behuizing, de sensor goed betaalbaar en wordt er ook nog eens installatietijd bespaard door de bajonet bevestiging. 
 

Betrouwbaar

Het buisje wordt van RVS (AISI 316) gemaakt zodat het niet aangetast wordt door mogelijke condens in de rookgassen. Het garandeert een betrouwbare meting, nu en in de toekomst.
 

Snelle reactie

Regelsystemen van ketels moeten snel kunnen reageren op fluctuaties in de temperatuur. Met een Ø5mm buisje is de Tasseron duplex sensor geoptimaliseerd voor snelle reactie in rookgassen. De reactietijd is minder dan 5 seconden.
 
De sensoren kunnen worden uitgerust met verscheidene typen meetelementen zoals NTC 5K, 10K, 12K of Pt. Neem contact op met de verkoop van Tasseron voor meer informatie.